Sticky Post

FinCEN voorgestelde regel gestopt, beurzen en banken breiden cryptoproducten uit, SEC onderneemt actie tegen tokenuitgever, crypto-dreigingsrapporten.

May 11, 2021

Beurzen en banken breiden cryptocurrency-services en -producten uit

 

Een grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange heeft onlangs de lancering van zijn asset-hub aangekondigd. Het initiatief is bedoeld om “het proces voor het noteren van activa te stroomlijnen … en het aantal diensten dat wordt aangeboden aan uitgevers van digitale activa uit te breiden”.

 

Een in Californië gevestigde bank met substantiële posities in digitale valuta heeft onlangs aangekondigd dat ze in het vierde kwartaal van 2020 meer dan $ 2,9 miljard aan nieuwe stortingen had geaccepteerd van nieuwe en bestaande cryptocurrency-klanten. De meerderheid van deze nieuwe valutaklanten tot 969. Afzonderlijk, volgens rapporten, kondigde een in New York gevestigde bank aan dat haar stortingen van cryptocurrency-klanten nu ongeveer $ 10 miljard bedragen. vechain nieuws is positief.

 

 

Huobi Global, een grote cryptocurrency-uitwisseling, heeft onlangs een initiatief aangekondigd met een Britse crypto-betalingsdienstverlener om meer toegang te krijgen tot Europese en Britse banksystemen. Volgens rapporten kan het over-the-counter-platform van de beurs nu transacties onmiddellijk in euro’s en ponden verrekenen. Ondertussen kondigde een Oostenrijks digitaal investeringsplatform deze week de lancering aan van een debetkaart waarmee gebruikers kunnen winkelen met cryptocurrencies.

 

Deze week bevroor de Biden-administratie de door FinCEN voorgestelde regel over ‘niet-gehoste portefeuilles’, die betrekking hadden op bepaalde transacties met inwisselbare virtuele valuta of digitale activa met de status van wettig betaalmiddel. Als de regel van kracht zou zijn geworden, zou de regel uitwisselingen hebben geëist om “valutatransactierapporten” in te dienen voor klanten die betrokken zijn bij meer dan $ 10.000 aan cryptocurrency-transacties per dag en om identificerende informatie op te slaan voor klanten die meer dan $ 3.000 per dag in cryptocurrency overboeken naar private crypto-portefeuilles. staken crypto is goed gegaan.

 

Ondertussen hebben verschillende cryptocurrency-uitwisselingen en banken onlangs acties ondernomen die lijken te zijn gebaseerd op het veranderende regelgevingslandschap. In de VS kondigde een grote cryptocurrency-beurs een stop aan voor XRP-handel, de nieuwste cryptocurrency-exchange die dit heeft gedaan. In het VK heeft een grote bank naar verluidt klanten verboden om winsten uit cryptocurrency over te boeken naar hun bankrekeningen; dit volgt een bredere trend in de Britse banksector, waardoor klanten worden uitgesloten van het gebruik van debet- of creditcards om cryptocurrency-activa te kopen. En in Nederland moeten Bitstamp-gebruikers nu aantonen dat ze eigenaar zijn van externe wallets voordat ze geld naar dergelijke wallets kunnen overmaken, een vereiste die naar verluidt een directe reactie is op de Nederlandse antiwitwasregelgeving die eind 2020 van kracht werd.

 

Eind vorige week publiceerde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een bevel tot staking en schikking (Order) tegen Wireline Inc. met betrekking tot een vermeend niet-geregistreerd effectenaanbod in verband met zogenaamde SAFT-overeenkomsten. Wireline wordt in de Order omschreven als “een project in een vroeg stadium gericht op de ontwikkeling van een gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd platform voor‘ microservices ’-toepassingen. ” Volgens de bestelling,

 

Wireline heeft effecten aangeboden en verkocht in de vorm van beleggingscontracten toen het digitale activa aanbood en verkocht via eenvoudige overeenkomsten voor toekomstige tokens (“SAFT’s”). De SAFT’s bepaalden dat Wireline bij de openbare publicatie van de marktplaats van Wireline die digitale tokens zou verdelen onder investeerders, die tegenpartijen waren van de SAFT’s. … Het Aanbod werd niet geregistreerd overeenkomstig de federale effectenwetten, en het aanbod en de verkoop kwamen niet in aanmerking voor een vrijstelling van de registratievereisten. Wireline heeft de digitale tokens nooit aan investeerders verstrekt.

 

Met betrekking tot de SAFT’s merkt het besluit op dat hoewel Wireline “gezamenlijk drie Formulieren D bij de Commissie heeft ingediend”, het “niet in aanmerking kwam voor de vrijstelling op grond van Regel 506 (b) omdat het de investering aanbood en verkocht.traktaten via een algemeen verzoek. ” De Order beweert ook dat Wireline “de fraudebestrijdingsbepalingen van de federale effectenwetten heeft geschonden met betrekking tot het aanbod door materieel valse en misleidende verklaringen af ​​te leggen over de levensvatbaarheid van zijn platform en het tijdschema voor de uitgifte van de tokens.” De Order vereist onder meer dat Wireline zijn 28 SAFT-investeerders op de hoogte brengt dat het geen digitale tokens zal verspreiden, een kennisgeving van de Order zal publiceren op zijn openbare website en sociale mediakanalen, en een civiele boete van $ 650.000 zal betalen.

 

In een openbare verklaring merkte SEC-commissaris Hester M. Peirce op “een bezorgdheid over de schikking”. Volgens de verklaring, “[B] y inclusief een bepaling waarbij Wireline de tokens niet zal distribueren overeenkomstig de SAFT’s, bestendigt [de] schikking een benadering die suggereert dat tokens zelf effecten zijn en dus de ontwikkeling van crypto-netwerken bemoeilijkt.” Commissaris Peirce merkte onder meer op dat “het beveiligingslabel dat op tokens is aangebracht … netwerkeffecten onderdrukt voordat ze zelfs maar de kans hebben om het netwerk levendig te maken.” Volgens commissaris Peirce, “zou het voor ons beter zijn om het oorspronkelijke kapitaalverhogende evenement voor een nog niet gelanceerd netwerk te behandelen als een verkoop van effecten, maar niet om de effectenanalyse uit te breiden tot daaropvolgende verkopen van tokens voor gebruik op een gelanceerd netwerk. . ”

 

Een recent rapport van Chainalysis over cryptocurrency-criminaliteit in 2020 stelt vast dat hoewel oplichting en darknet-markten het jaar domineerden door de totale inkomsten, ransomware een probleem blijft. Het rapport toonde een daling van het criminele aandeel van alle cryptocurrency-activiteit in 2020, tot slechts 0,34 procent, of $ 10,0 miljard aan transactievolume, vergeleken met 2019’s cijfers van 2,1 procent, of ongeveer $ 21,4 miljard aan overboekingen. Scams bleven het merendeel van alle cryptogerelateerde criminaliteit uitmaken, maar ransomware steeg met meer dan 311 procent ten opzichte van 2019, omdat meer thuiswerken meer kwetsbaarheden opende voor vijandige actoren. Chainalysis heeft onlangs ook een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat persoonlijkheden die betrokken waren bij de rel in het Amerikaanse Capitool een maand voorafgaand aan de gebeurtenissen meer dan $ 500.000 aan bitcoin hadden ontvangen van een Franse donor.