Sticky Post

Een fiets kopen is een goed idee, maar hoe kun je een goede fietsverzekering vinden? En waar moet je op letten?

August 20, 2020

Heb je de sport van het mountainbiken opgepakt? Er zijn een paar mountainbiketips en -technieken die nodig zijn om de sport onder de knie te krijgen, en met de onderstaande basistips ga je aan de slag op weg naar het succes van de mountainbike. We raden je ook aan om nog steeds goed te kijken naar een fietsverzekering, deze zijn tegenwoordig goed betaalbaar voor veel Nederlanders.

Eerst moet je de juiste uitrusting hebben. Het heeft geen zin om op de mountainbike te rijden. Zorg ervoor dat je een speciaal gebouwde mountainbike hebt die zwaarder en steviger is dan de gemiddelde racefiets. U moet een goede helm, handschoenen, een gevoerde broek voor comfort en een waterfles hebben. Dit zijn de basisprincipes, en naarmate je meer in de sport komt, zul je waarschijnlijk ook andere dingen toevoegen zoals een gereedschapsset, een rijshirt en een bril. Wil je hier een verzekering voor? Bekijk dan de racefietsverzekeringen in Nederland.

Een fiets verzekeren kan een behoorlijk goed idee zijn

Hoewel het een beetje ontmoedigend is om te beginnen, is het zo leuk als je eenmaal aan je reis bent begonnen. De basisvaardigheden die nodig zijn voor het fietsen gelden ook voor het mountainbiken. Je moet weten hoe je je versnellingen moet gebruiken, hoe je correct moet remmen, hoe je staand en zittend moet rijden, hoe je naar beneden moet vallen en over obstakels moet klimmen, en hoe je door alle verschillende ondergronden zoals grind, zand, modder en kreken moet rijden. Hieronder vindt u enkele basis Mountainbike-tips en -technieken om u op weg te helpen.

Weet goed hoe de versnelling van je fiets werkt!

Versnelling – mountainbikes hebben overal 18 tot 27 snelheden. Vergeet niet dat de kleinere versnellingen worden gebruikt om bergopwaarts te gaan en de grotere versnellingen worden gebruikt op het vlakke of bergafwaarts. Om te wennen aan het gebruik van uw versnellingen, oefent u op wat gemakkelijkere paden met heuvels en vlakten. Probeer te schakelen voordat je te veel druk op de tandwielen zet, bijvoorbeeld; schakel bij het naderen van een heuvel naar een lagere versnelling voordat je aan de klim begint.

Let ook op de volgende punten als je gebruik maakt van een fiets

Remmen – het beheersen van je remtechniek is erg belangrijk bij het mountainbiken. Door 2 vingers op de remhendels te houden, ben je op bijna alles voorbereid. De voorremmen zijn de sterkere remmen en als je bergafwaarts remt, ga je uiteindelijk over het stuur heen als je te veel druk uitoefent. Als je te veel druk uitoefent op de achterrem, zal je fiets slippen, dus probeer in de meeste situaties een combinatie van zowel voor- als achterremmen te gebruiken. Meer weten? Bekijk dan deze tips voor een fiets kopen.